31 Ιαν 2018

ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Στη Βαρκελώνη βρέθηκαν εκπαιδευτικοί κι ο διευθυντής του 37ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου από 20 έως 25 Ιανουαρίου 2018. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και της δράσης ΚΑ2 με θέμα: «Ο μικρός εξερευνητής ανάμεσα στους Ευρωπαίους φίλους του στη φύση», στην οποία συμμετέχουν η Πολωνία, η Ισπανία και η Ελλάδα.

Στην πρώτη αυτή διακρατική συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Πολωνίας ως συντονίστριας χώρας, έθεσαν τις βάσεις για την ποιοτική συνεργασία και οριστικοποίησαν τις δράσεις που η κάθε χώρα δεσμεύτηκε να υλοποιήσει μέχρι τον Μάιο του 2018.
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας, να συνεργαστούν με συναδέλφους τους που εργάζονται σε διαφορετικά περιβάλλοντα και να συμμετάσχουν σε δράσεις με μαθητές εντός του σχολείου. Επίσης, ξεναγήθηκαν στην πόλη και βίωσαν την πολιτιστική εμπειρία μιας διαφορετικής χώρας.
Το ραντεβού τους ανανεώθηκε για τον ερχόμενο Μάιο στο Gdansk της Πολωνίας μαζί με μαθητές που θα μετακινηθούν και θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες άλλων ομηλίκων μαθητών από την Πολωνία.
Στη συνάντηση αυτή οι μαθητές μας θα παρουσιάσουν project που υλοποιούν ήδη στο σχολείο τους με στόχο την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.
Το σχολείο μας ήδη έχει νιώσει την προστιθέμενη αξία του προγράμματος Erasmus+ και με ενθουσιασμό τόσο οι μαθητές μας όσο και οι εκπαιδευτικοί εργάζονται πάνω στον σκοπό και τους στόχους των επιμέρους δράσεων.