6 Απρ 2014

Η συμμετοχή του σχολείου μας στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας





Είμαστε οι μαθητές του Ε1. Σας παρουσιάζουμε το ψηφιακό κόμικ που υλοποιήσαμε με την βοήθεια της κας Μαρίας Κρουσταλλάκη, εκπαιδευτικού Τ.Π.Ε και της δασκάλας μας κας Χρυσάνθης Γιαμαλάκη

Μην το κάνεις αυτό… μαμά!!!
Όμως η μαμά δεν άκουσε… και το έκανε!!!
Μας… ξύπνησε ψηφιακά!!!

Με οδηγό το κέφι, τη διάθεση, το χιούμορ και τη φαντασία καταθέτουμε την προσωπική εμπειρία μας για το καθημερινό, πρωινό, γλυκό βάσανο.

Με αφορμή τη δική μας καθημερινή απροθυμία αλλά και τη δυσκολία των γονιών μας να μας ξυπνήσουν γράψαμε τους διαλόγους στην τάξη και μετά δουλέψαμε στο εργαστήριο πληροφορικής.

Χρησιμοποιήσαμε δωρεάν εφαρμογές όπως το Toondoo, μια διαδικτυακή εφαρμογή στην οποία, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ψηφιακά κόμικ,  κάνοντας δωρεάν εγγραφή.
Ηχογραφήσαμε τους διαλόγους μας. Με την εφαρμογή FREESTUDIO κάναμε τη μετατροπή του ήχου για να την ενσωματώσουμε στην παρουσίασή μας που έγινε με την εφαρμογή του LibreOffice.

Οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε απ’ αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα δράση ήταν πολύ θετικές. Διασκεδάσαμε με τις ιστορίες μας, επικοινωνήσαμε με τους συμμαθητές μας, Στο εργαστήριο πληροφορικής ήρθαμε σε επαφή με ιδιαίτερες εφαρμογές έτσι ώστε η ασχολία μας να είναι αρκετά εποικοδομητική.

Στο μέλλον σκοπεύουμε να επεξεργαστούμε τις ιστορίες των κόμικ, να τις παρουσιάσουμε ως ταινία. Να προσθέσουμε ηχητικά εφέ. Να ασχοληθούμε περισσότερο με το φανταστικό κόσμο των κόμικ φτιάχνοντας δικούς μας χαρακτήρες

Ομάδα μαθητών
Αθανασάκη Σταυρούλα, Γαλανάκης Ιωάννης, Επταμηνιτάκης Μιχαήλ, Καναβάκης Γεώργιος, Καρυωτάκη Ζαχαρένια, Κουρίνος Ιωάννης, Λαδουκάκη Ελένη, Λουλάκη Μαρία-Αντωνία, Μανουσάκης Ιωάννης, Μαρκάκη Μαρία, Μυλαθιανάκης Αλέξανδρος, Παπουτσάκη Άννα, Πασχάλη Αικατερίνη, Πετρουγάκη Ειρήνη, Τσαγκαράκης Ηρακλής, Φραγκιαδουλάκη Ελένη, Χαχλάκης Ιωάννης, Χριστοδουλάκη Μαρία, Ψυλλάκη Αγγελική.